Skrivövningar från boken Börja skriva



- Slå slumpvis upp ett ord i en uppslagsbok eller i en ordlista. Skriv det som faller dig in just om det här ordet. Skriv i max fem minuter - ta tid på dig själv! När du har skrivit klart - välj ett nytt ord. Det här är en bra övning som du kan göra när du har en stund över.

- Skriv en text helt utan adjektiv. Ett adjektiv beskriver hur någon är eller ser ut, till exempel söt, blå, snabb, rund, läskig, avslång, stenhård.

- Slå upp en tidning, leta fram en rubrik som du går igång på och skriv en historia runt den rubriken. Exempel på tidningsrubriker: Blodig sko hittades i container, Bil körde över kajkant, Var är Alica?, Katt föddes med sex ben, Spökar det i Larssons hus?, Hon fick fem minuter med idolvinnaren, Fotspår hittade på Merkurius..., Vem tog Vilmas nalle?

- Skriv om din favoritsaga/film/berättelse till en historia där du själv är huvudperson.

- Skriv en mening och skriv sedan om den fem gånger i olika varianter men med samma innehåll. Den här övningen kan du göra många gånger.

- En papperssedel, som en hundralapp eller en femtiolapp, har en livslängd på max två år. Ett mynt, däremot, kan vara i trettio år eller mer.  Du har säkert flera mynt som är mycket äldre än vad du själv är. Skriv en egen berättelse om ett mynts "levnadsöde". Vem var den första personen som ägde myntet? Vilka affärer och i vilka plånböcker har myntet färdats? Och vad har man köpt för myntet?

- Det är inte alltid så lätt att sluta en berättelse (det vet alla författare) och ibland tycker man inte om slutet på en bok eller film. Välj en historia där du gör om slutet på ditt eget sätt.

Kommentarer
Postat av: supermom

Tack för titten hos mig! Verkar bli en spännande sida det här... kommer definitivt tillbaka! :)

2010-01-15 @ 16:36:02
URL: http://mimia.blogg.se/
Postat av: angie

Kika in på min blogg!

2010-01-15 @ 17:50:15
URL: http://stylings.blogg.se/
Postat av: emelie

okej =) vilken fin blogg du hade!

2010-01-17 @ 11:48:27
URL: http://eeemeliejohansson.blogg.se/
Postat av: Plutten

VILKEN TREVLIG BLOGG! Kan man följa dej via bloglovin?:)

2010-02-07 @ 00:27:05
URL: http://tillbakatillnuet.blogg.se/
Postat av: Vinzent

Gött ! Tycker om tips nr 4 särskilt, jag tycker oftast att man skriver bättre när man tänker på någonting som känns viktigt för en själv, det blir mer personligt liksom :)

2010-03-07 @ 18:50:00
URL: http://vinzents.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0