Bilderbokstävling för unga

Bokförlaget Opal har just nu en tävling för 80- och 90-talister på sin hemsida. Så om du förutom skriva även gillar att teckna så är det här en tävling för dig. Du kan vinna 25 000:- plus royalty, och bidraget måste vara dem tillhanda senast 1 mars. Denna text om tävlingen är hämtad från hemisdan:


Vi söker den unga talang som ska bli 10-talets stora bilderbokskonstnär.


Är du född på 80- eller 90- talet och älskar att teckna? Kanske bär du på en idé som ska bli kommande generationers bilderboksfigur? Var med i vår stora bilderbokstävling.


Vi vill ha fullständig text och minst 4 färdiga uppslag med illustrationer. Gärna också skisser på de övriga uppslagen. Boken ska vara på max 32 sidor vilket innebär 24 sidor för berättelsen. Skicka enbart kopior av originaltext och bilder.


Skicka bidraget till oss anonymt. Bifoga ett förseglat kuvert med titeln, författarens och ev. illustratörens namn, adress och telefonnummer.


Det vinnande bidraget får 25 000:- plus royalty. Är ni två upphovsmakare delas vinstsumman lika mellan er.


Tävlingsbidragen ska vara Opal tillhanda senast den 1 mars 2010, poststämpelns datum gäller. Det vinnande bidraget kommer att presenteras på bokhandeln Bokspindeln i Stockholm. Vinnaren meddelas via telefon dessförinnan.


Skicka bidraget till: Bokförlaget Opal AB, Box 20113, 161 02 Bromma. Skriv BILDERBOKSTÄVLING på kuvertet.
Vid frågor, kontakta oss på e-post: [email protected]


Jury: Stefan Casta ­ författare
Sven Nordqvist ­ illustratör och författare
Nina Suatan ­ bokhandlare på Bokspindeln
Bokförlaget Opal AB


Här hittar ni Opals hemsida!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0